Faciliteiten

De camping heeft heel wat te bieden

Ondanks het feit dat we een vrij kleine camping zijn, zijn er toch behoorlijk wat faciliteiten die uw verblijf veraangenamen. Klik op de kopjes onder de foto's om te zien wat de camping te bieden heeft!

Faciliteiten


COVID MAATREGELEN:
* gebruik zoveel mogelijk uw eigen voorzieningen
* was/ontsmet uw handen voor naar binnen gaan
* draag mondmasker
* bij drukte buiten wachten 

In de oude carré-boerderij is het sanitair van Camping Natuurlijk Limburg. U vindt hier een aparte ruimte voor dames, voor heren en voor families en/of invaliden. Tevens vindt u hier de wasplaats voor uw vaat en aparte wasbak voor textiel. 
Het sanitair is begin 2012 geheel vernieuwd. Het gehele gebouw is voorzien van vloerverwarming en voldoende grote ruimtes heten u van harte welkom! In stijl van de boerderij is de verbouwing gebeurd waardoor u zich direct thuis voelt in de sanitaire ruimtes. Geen steriele ruimte, maar een prachtige ruimte voorzien van alle gemakken in de authentieke stijl! Een gewelfd plafond, gezellig muziekje en afwerkingen met belgische hardsteen maken de sfeer compleet. We wilden een badkamer zoals thuis, maar dan in het groot. En dat is volgens onze gasten gelukt....

Het warm water van de douches is naar eigen wens instelbaar. Het warm water in de douches en de handwasbakken is bij de prijs inbegrepen.

Maar ook achter de schermen gaat er behoorlijk wat nieuws schuil. Met het oog op de toekomst is de verbouwing gebeurd op een zo goed mogelijke manier voor het milieu. Stroom wordt gegenereerd middels zonnepanelen en het gebruik van stroom wordt gereduceerd door LED verlichting op bewegingsmelders. Ook de afzuiging van het gebouw werkt op bewegingsmelders zodat niet onnodig warmte uit de ruimte wordt getrokken en het vocht toch goed wordt afgezogen.
Het warm water en de vloerverwarming gebeurt op CO2 neutrale wijze middels een geavanceerde houtsnipperkachel. Deze kachel werd eind 2011 geplaatst en vormt de basis voor alle verwarming en warme water van alle gebouwen. Uiteraard zijn er ook waterbesparende maatregelen getroffen wat betreft toiletspoeling, watervrije urinoirs en waterbesparende douchekoppen. Optimaal comfort en toch bewust bezig dus!


Het zwembad (sinds 2016) ligt aan de voorzijde van de camping bij het terras en is geopend gedurende de maanden juni t/m september. 
Het zwembad is verwarmd. Het water van het nieuwe zwembad wordt verwarmd zodat de watertemperatuur minimaal 22 graden is als het zwembad open is.
Het zwembad is gratis toegankelijk voor campinggasten. Mensen uit de omgeving kunnen bij de bar/receptie een dagtoegang kopen voor de camping. Bij drukte gaan de eigen gasten echter voor! Eigen drank en etenswaren zijn niet toegestaan bij het zwembad.


De speeltuin is begin 2013 volledig vernieuwd. Passend binnen de omgeving is er nu een uitdagende natuurspeeltuin met een duikelrek, een balanceertoestel, een vogelnestschommel en een speelheuvel. Uitgangspunt bij de aanleg van de speeltuin was de creativiteit van de kinderen optimaal te benutten door de aanleg van een aantal speelaanleidingen en gebruik te maken van gerecyclede producten en natuurlijke materialen.
Zo zijn de banken bij de speeltuin dan ook gemaakt van onze eigen boomstammen en bieden deze een lekkere rustplek met toch een natuurlijk robuuste uitstraling. Voor de wat oudere jeugd zijn er 2 voetbaldoelen geplaatst.

Voor slechter weer is er een binnenruimte voorzien met een tafeltennistafel, tafelvoetbal en diverse boeken en spellen. 


In de periode tussen februari en december kunt u op zaterdag, zondag en een aantal dagen in de week (kan per week verschillen) zowel brood als een compleet ontbijt ontvangen (gedurende hoogseizoen 7 dagen per week). Zowel het brood als een ontbijt kunt u de dag voor de levering bestellen. Op de foto een voorbeeld van een heerlijk compleet ontbijt voor 2 personen. Dat is pas "Glamping"! Even ophalen bij de receptie en lekker genieten.


  • Alle kampeerplekken zijn voorzien van 6 ampere stroom ( 1320 watt) aan te sluiten via Eurostekker
  • Op de camping zijn diverse watertappunten aanwezig met drinkwater
  • Voor de kampeerauto's is er een speciale voorziening waar men tegen betaling water kan tanken
  • Wifi is overal op de camping gratis toegankelijk. Snelheid is echter beperkt
  • Uitstort voor vuil water en afvoer voor chemisch toilet zijn vrij te gebruiken
  • In het sanitair hangt een telefoonoplader zodat u deze op een veilige manier kunt opladen, ook als u zelf geen stroomaansluiting heeft of uw oplader bent vergeten

 


In het sanitairgebouw staan een grote wasmachine en droger die tegen betaling gebruikt kan worden. Wasmiddel voegt de machine zelf toe. 


Voor het huren van fietsen werken wij samen met een tweetal bedrijven in de streek. Indien u dat vooraf aangeeft brengen zij de fietsen ter plaatse. Kijk voor meer informatie op:

www.ebikestogo.be voor elektrische fietsen (geen overbodige luxe hier in de streek)

www.pinckersfietsenverhuur.be voor alle overige fietsen (mountainbikes en gewone fietsen)


Bij het sanitair bevindt zich ook een infraroodcabine. Middels het passysteem kunt u deze cabine bedienen waardoor u op ieder gewenst moment hier gebruik van kunt maken. Per sessie van een half uur wordt 10 euro in rekening gebracht.

Infrarood heeft als voordeel dat deze direct bruikbaar is. Aanzetten en genieten dus. Naast genot is infrarood echter bekend voor zijn heilzame werking voor spieren, gewrichten en huidproblemen. Laat u verbazen door het gemak en kom nog beter tot rust op uw vakantie!

Naast deze infraroodcabine hebben we tevens een maseuse die zeer regelmatig in huis is. Ze werkt op afspraak. In uw campingboekje vindt u hierover meer informatie.